Sebastianz55

Истината в рекламата.

20/12/2007

Докато го гледах това не се почувствах неудобно. Дори напротив. Напълно нормално. Неща, които премълчаваме всеки ден показани както реално са. Това е истинският човешки диалог.

Да благодарим на еволюцията и на себе си в какви арогантни, себични и тъпи същества сме се превърнал. Да си благодарим, че приемаме това за нормално. За да можем да потърпим още малко.

Честно. Колко ат Вас са си позволили да кажат на шефа си реално това, което мислят за нещо, за неговия начина управление или друго? И честно – колко от Вас управляват хора и чуват техния глас и им пука за това какво мислят подчинените им и как се чувстват?

Смятам че това не е правилно. Но защо е така? Твърде слаби и безволеви ли сме да защитаваме своите идеи? Твърде рухнали ли сме емоционално или пък характерът н допуска някой да ни тъпче а ние да не се противим а да тъпчем други. Колко от вас са толерантни? И колко от вас могат да си го позволят, като зад вас блеят 100 говеда, за които толерантност {например} не звучи модерно.

Имаме ли силата да се опълчим на 100 говеда и да им кажем, че грешат. И ако притежаваме силата {г-н Спилбъг}, то способни ли сме да им отворим очите? По-скоро не. А тогава как, какво трябва да се направи?

Преди 3 години един академик Памукчиев ми сподели, че България се реже и дели като баница. Сега все по-ясно си личи. Мониторът, на който се прожектира тази фрапантна кражба е толкова огромен, че не можем да повярваме и го подминаваме. За тези години видях как всичко това към по зле а ние сме твърде тъпи и арогантни, за да си признаем, че ни крадат, убиват, насилват и преебават всеки ден. За сметка на това можем да излезем на пътя да засечем колкото коли си поискаме, защото няма къде да излеем гнева си.

Замисляте ли се хора, колко от вас на ден таят злоба и ненавист. Колко от Вас вече го приемат за нормално?

Слепи сме. А държавата ни рухва под краката ни, защото ние нищо не правим. Най-прозрачно пътищата се задръстват, политиците дебелеят а ние нещо не правим. Инфлацията се покачва, качеството на услугите пада а ние нищо не правим. Но за сметка на това и ние лъжем, че работим. Искаме по-добър живот ли?

Как е възможно да получаваш по 5000 лв заплата при средна на човек около 400 за страната и отново да лакомееш толкова много? Възможно е, обаче няма мъдър народ, който да спре това. Няма народ, а какво остава а общество. Защото обществото си заслужава управниците. Такива сме ние и такива ни управляват. Факт е. Така, че следващия път като плюете някой от телвизора си дайте сметка, че вие или вашите пари {от данъци} са му дали правото да бъде на телевизора и най-нагло да разправя лакардии, да бъде недосегаем. Защото не сме народ а овце кои могат да се ритат в стадото и да пасат изгорялата трева на нашите управници.

Дори и да кажа събудете се няма да има смисъл, защото за нас това е нормалния живот. Задръствания; хората днес не спят добре ако не са направили мръсно на някой; търпим да ни крадат. Защото на живо се показват по телевизиите огромните разходи на държавата за стотици милиони а като се направи сметка от тях едва една двайста е реалната цена на закупуваната стока или услуга. Но ние сме {дез}информирани. Медиите показват и много малко от нас се хващат да пресметнат, аджеба, дали 1500 настолни компютъра и 2000 лаптопа струват 300 000 лв? Но това е работа на медиите, но на тях им е платено да показват, да облъчват и и да мълчат. Тяхната огромна сила.

“Промиват” мозъка всеки ден и го приемаш за нормално. Пробвайте да слушате чалга всеки ден {ако обичате класическа музака, например}. Пробвайте за два месеца. Накрая ще Ви прави ли впечатление? По неволя опитах – и не ми правеше. Отвратих се от себе си. А това, което върви по телевизията е пародия на самите нас.

И Вие нищо не правите по въпроса?

А ако правите кажете какво. Дали е всеки ден? Например колко от Вас знаят правата си и ги изискват. Колко от Вас ядат гадна храна и си мълчат, защото са се примирили, но в същото време утре на работа вършат зле задълженията си. Затваряме кръга и примката сама се стяга около врата ни.

Какво бихте направили Вие, за да е страната ни по-добро. Бихте убили някой, бихте предложили планове, какво? Какво според вас не е наред със нас? Замисляте ли се поне?

Или всичко е утопия.

There is 1 comment in this article:

  1. 29/12/2007nname.org say:

    повече или по-малко – такъв е моделът по цял свят. и с 1-2-100 поста надали ще го пробием и променим. толкова сме свикнали да ни лъжат, че чак ни харесва :0 разликата е, че на Запад имат какво да ядат, а ние не.

    корабът потъна, всеки се спасява по единично

Write a comment: